Vår produktion

Vår produktion

För att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder så erbjuder vi er nyckelfärdiga hus. Ni tecknar ett avtal med oss på Husgruppen så sköter vi allt för tills ert hem är klart för inflyttning.

Nyckelfärdiga hus

Alla entreprenad sker genom våra trygga entreprenörer som vi har samarbetat med länge, vissa har varit med redan från start 2005. Vi levererar regelbundet nyckelfärdiga hus i Östergötland men även andra delar av Sverige.

Så här går det till

Husen tillverkas i Norrköping på Butängen. Våra snickare är med från första spik tills vi lämnar över nyckeln till ett färdigt hus, vilket är vår styrka. Allt börjar med er idé om hur just ert hus ska se ut och vi hjälper er hela vägen. Vi bygger våra hus i väggblocks system inomhus (Prefabricering). Att slippa väder och vind gör att vi kan resa hus även på vintern. Självklart är ni välkomna att komma ner till fabriken så berättar vi mera om vår produktion och visar några av våra nyckelfärdiga husmodeller.

Vår materialstandard

Vår material-standard

För att kunna offerera våra hus så har vi en materialstandard av välkända varumärken, för att kunna säkerställa en god kvalité. Självklart kan ni material efter era egna önskemål om. Nedan kommer lite exempel på våra produkter.

Traryd Optimal, 3-glas isolerruta och en mattlackerade aluminiumbeklädnad som kräver minimalt med underhåll, samtidigt som det fortfarande ser ut och känns som trä. Du kan med andra ord njuta av både skönhet och hållbarhet. En optimal kombination för villor och radhus i vilka det vanligen passar med fönster som öppnas utåt. Standardkulör är vit utsida och vit insida.

Dieden Ekodoor är stora inom dörrar. Vi har valt deras modell Oslo 10F1 som är en stilren dörr med ett fint ljusinsläpp. Standardkulör är vit.

Kährs Langmoen 3-stav Mattlack, Golvet är 14 mm tjockt och är en klassisk 3-Stavsbräda.

Benders Palemas betongpanna, finns i 5 olikas standardkulörer; svart, röd, mörkrå, går och ljusgrå.

Här har vi valt att arbeta med IFÖ och FM Mattsson, dessa produkter kan variera något så kontakta oss för mer exakt ionformation

Contura är marknadsledande i Sverige på brasvärmeprodukter och en av de ledande tillverkarna i övriga Europa

Nibe F730 eller F370 är de pannor vi brukar ha som standard. Detta styrs av storleken på hus. Självklart kan vi även erbjuda bergvärme.

Uponors golvvärme är standard om ni väljer ett hus med gjuten platta.

Prefabricering

Prefabricering

Prefabricering, att tillverka byggnadselement har många fördelar. Det är lättare att hantera. Allt material finns nära och den största skillnaden är att mycket av arbetet sker inomhus, till skillnad från lösvirkes- eller storblockshus.

i på Husgruppen gör så mycket arbete inomhus som möjligt. Bland annat monteras fönster och rördragning till el sker inne i vår husfabrik. Det är en betydligt säkrare byggmetod, som inte gör avkall på kvalité eller design till ert nyckelfärdiga hus. Sedan transporteras blocken på en bodlastbil ut till byggplatsen där en mobilkran väntar för fortsatt montering. Har ni frågor om vårat sätt att bygga eller är sugna på att bygga nytt så är det bara att slå en signal eller komma förbi.

Husmontering

Husmontering

När väl huset ska levereras till er så går det fort. Vi kör oftast igång tidigt på morgonen för att säkerställa att vi ska hinna få erat hus tätt från nederbörd. Det är många moment innan som gör att vi lyckas med att hinna få på rå spont, papp och läkt på erat hus innan dagen är över.

  • Producera era väggar i fabrik

  • Logistik

  • Markarbete och ställning

Exakt så som ni vill ha det

​Att bygga hus på löpande band är inte så svårt. Det svåra är att bygga erat hus, att få det som ni vill ha det och få er personlighet och känsla att komma fram i slutresultatet, exakt så som ni vill ha det.

Det kan vi.

Leverantörer

Vi arbetar endast med noga utvalda leverantörer. Kvalité är något som är självklart för oss på Husgruppen. Önskar ni något speciellt märke eller leverantör för någon del av huset så kan detta självklar ordnas.

Några av de leverantörer vi jobbar tillsamman med är:

  • HTH & Ballingslöv

  • Nibe & Contura

  • Traryd fönster

  • Benders & Plannja

Vad betyder alla begrepp?

Vi vet att det är många begrepp, fackspråk och beslut som skall förstås och fattas. Här har vi samlat några av dessa. Det är viktigt för oss att ni känner er trygga genom hela husbyggar-processen.

Entreprenadsformer

Delad Entreprenad

När ni själv vill anlita olika underentreprenörer, t.ex. målning, VVS eller elektriker.

Detta innebär att Husgruppen har ansvaret tills vi har levererat vår del. Sedan går ansvaret över på er som byggherre och den entreprenör som ni själva har anlitat. Ni som byggherre ansvarar för att samordna och se till att arbetet blir utfört enligt byggnormer.

Nackdelen med detta är de kringkostnader som kan uppstå för t.ex. bortförsel av skräp, hyra ställningar, försäkringar och att få hantverkarna att ”synka” sina arbetsuppgifter. Ex. kan inte rörmokaren börja innan plattsättaren är färdiga.

Totalentreprenad

Totalentreprenad innebär att du bara har en avtalspart. Vid fel i entreprenaden vänder du dig till din avtalspart även om ansvaret för felet slutligen hamnar hos den entreprenör som totalentreprenören har anlitat, alltså en underentreprenör till din avtalspart.

Nyckelfärdigt hus

Nyckelfärdiga hus är när allt är färdigt fram till inflyttning, allt är på plats och vi lämnar över nyckeln. Nyckelfärdigt helt enkelt! Att köpa nyckelfärdigt är särskilt lämpligt för dig som vet precis vad du vill ha men saknar kunskap, tid eller kraft att genomföra ett större byggprojekt.

Produktionstermer

Prefabricering

Prefabricering, att tillverka byggnadselement har många fördelar. Det är lättare att hantera. Allt material finns nära och den största skillnaden är att mycket av arbetet sker inomhus, till skillnad från lösvirkes- eller storblockshus. Vi på Husgruppen gör så mycket arbete inomhus som möjligt. Bland annat monteras fönster och rördragning till el sker inne i vår husfabrik. Det är en betydligt säkrare byggmetod, som inte gör avkall på kvalité eller design till ert nyckelfärdiga hus. Sedan transporteras blocken på en bodlastbil ut till byggplatsen där en mobilkran väntar för fortsatt montering. Har ni frågor om vårat sätt att bygga eller är sugna på att bygga nytt så är det bara att slå en signal eller komma förbi.

Husproduktion

Husen tillverkas i Norrköping på Butängen. Våra snickare är med från första spik tills vi lämnar över nyckeln till ett färdigt hus, vilket är vår styrka. Allt börjar med er idé om hur just ert hus ska se ut och vi hjälper er hela vägen. Vi bygger våra hus i väggblocks system inomhus (Prefabricering). Att slippa väder och vind gör att vi kan resa hus även på vintern. Så länge plattan är på plats innan minusgraderna så kan byggnationen fortgå. Självklart är ni välkomna att komma ner till fabriken så berättar vi mera om vår produktion och visar några av våra nyckelfärdiga husmodeller.

Nyckelfärdiga hus

För att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder så erbjuder vi er nyckelfärdiga hus. Ni tecknar ett avtal med oss på Husgruppen så sköter vi allt för tills ert hem är klart för inflyttning. Alla entreprenad sker genom våra trygga entreprenörer som vi har haft nöjet att arbeta med redan från start 2005. Vi levererar regelbundet nyckelfärdiga hus i Östergötland men även andra delar av Sverige. 

Tak

Pulpettak

Modernare stil av tak, går även att ha 2 stycken pulpettak som går motvarandra med lite förskjutning och får en modernare look av det klassiska sadeltaket

Valmat tak

Ett sadeltak med avskurna gavelspetsar. Ger intryck av att huset inte är så högt.

Brutet tak

Samma som Masardtak: Ett sadeltak med två olika taklutningar. Mansardtak förekommer ofta på äldre trähus eller för att få större golvyta på andraplan.

Mansardtak

Ett sadeltak med två olika taklutningar. Mansardtak förekommer ofta på äldre trähus eller för att få större golvyta på andraplan.

Hustyper

Tvåplanshus

Monteringsfärdiga Tvåplanshus, lika stor på bägge plan med en full takhöjd på övre plan.

En och en tredjedelshus

Ett Monteringsfärdigt hus som har samma golvyta som plan ett. Fönster kan även placeras på långsidorna. Samt ytterligare mer tak med full takhöjd

En och en halvplanshus, förhöjt väggliv

Lämpar sig på tomter med begränsad byggnadshöjd. Ger mer golvyta och högre tak genom att höja väggarna jämförelsevis mot en vanlig 1 och en halvplans villa. Ett väldigt vanligt alternativ. Går även att få denna oinredd.

En och en halvplanshus

Traditionell en och en halvplans villa, kallas även en plan med inredd vind. Kostnadseffektivt sätt att bygga en övervåning. Många väljer även att ha vinden oinredd, och bygger till den själva vid tillfälle. Då förbereds vinden med isoleringen i taket, spån på golv och en klimatdörr som håller kylan borta från entré plan.

Enplanshus

Vanlig en planare med kallvind. Smidigt men allt på ett plan. Lätt att inspektera tak invändigt. Isoleras direkt mot hanbjälklag.

Bli inspirerade av våra hus

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram

Följ oss på Youtube

Har du en tomt att sälja?

Vi söker tomter löpande hör av dig om du har mark som du vill sälja.

Kontakta oss

Ska vi bygga ditt drömhus?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Vilket sorts hus är du intresserad av?
Antal våningar
Finns tomt?
Till toppen